pondělí 24. dubna 2017

První pomoc nohám

Bolavé nohy: Do umyvadla teplé vody přidejte 1 kapku mátového a 4 kapky levandulového oleje. Ponořte nohy na 10 minut do lázně, aby se zmenšily otoky a pocit pálení.

Puchýře: Naneste pár kapek levandulového oleje na studený obklad nebo náplast a přiložte na puchýře a citlivá místa. Nechte působit nejméně 10 minut.
Bolestivé svědění: Vmasírujte kustovnicový /tea tree/ olej mezi prsty nebo na popraskané paty.

Popraskané paty: Uzavřete hluboké praskliny balzámem a nanášejte několikrát denně hydratační krém jako prevenci proti dalšímu praskání a krvácení.

Kuří oka: Zamezte dalšímu tlaku a přiložte náplast na kuří oka s kyselinou salicylovou. Nepoužívejte masti a roztoky, protože mohou pronikat do okolní zdravé pokožky a podráždit ji.

Křečové žíly - prevence: K prevenci můžete přispět cvičením nebo plaváním, protože tělesná aktivita posiluje krevní oběh. Také neseďte s nohou přes nohu a neopírejte si dolní končetiny o tvrdý okraj židle. V pravidelných intervalech během dne a hlavně večer si pokládejte nohy nahoru. Jezte stravu s vysokým obsahem vláknin, abyste předešla zácpě. Na povzbuzení střevní činnosti také skvěle působí džus z aloe vera. Pomoci může i kysličník křemičitý na posílení žilních stěn.

Otoky kotníků: Ponořte nohy až po kolena střídavě do nádob se studenou a vlažnou vodou se špetkou mořské soli.

Žádné komentáře:

Okomentovat