sobota 2. července 2011

Nehty jako odraz těla

Před samotnou úpravou odstraňte zbytkový lak odlakovačem – samozřejmě bez acetonu. Je šetrný a odstraní z nehtů nejen lak, ale také i mastnotu. Pro odlakování sáhněte po vatových tampóncích či čistící houbičce, která na rozdíl od vaty nezanechává chuchvalce. 

Zapomeňte na staré metody, při nichž jste dogmaticky využívaly jen kovového náčiní pod heslem – čím více tím lépe. Nepoužívejte nůžky, není-li to skutečně nutné. Pořiďte si skleněný či umělohmotný pilník. Nikdy si také nehty před pilováním nenamáčejte ani nemyjte, byly by příliš měkké a jejich úprava by nebyla možná.  


Na první pohled se zřejmě pilování nehtů nejeví nijak složitě. Opak bývá často pravdou. Během úpravy „nešmudlikujte“ pilníkem sem a tam, jako byste pracovaly s rejžákem. Postupujte ze strany do středu, až docílíte tvaru shodného s nehtovým lůžkem. Výhody tohoto způsobu úpravy pocítíte především při navlékání silonek.

Na odstranění kůžičky rozhodně nepoužívejte žádné ostré předměty, ale manikérské dřívko. Předejte tak vzniku nevábných a často bolestivých záděrů. Před samotnou procedurou ponořte konečky prstů do vlažné vody pro lepší poddajnost. Kůžičku poté pomocí špachtličky jemně zatlačte směrem ke koření. Na upravené nehtové lůžko naneste olejíček – nejlépe olivový či speciální s vitamínem E; či regenerační a výživný gel. Možná se tento postup může jevit jako zcela zbytečný, ale věřte, že díky němu budou nehty odolnější a zdravější.

Žádné komentáře:

Okomentovat